Over ons

“Plotse Hartstilstand buiten het Ziekenhuis”: een onderwerp dat de laatste tijd jammer genoeg veelvuldig het nieuws in de Belgische media haalt.

Personen van verschillende leeftijdsgroepen en beroepscategorieën kunnen hiervan het slachtoffer worden. Ook actieve sportbeoefenaars.

In 2012 startte Henrik Andreasen een NON PROFIT initiatief in Denemarken om via fundraising HARTstarters (AED’s) te installeren in woonwijken en opleidingen “BLS” en/of “Hartreanimatie en Defibrillatie” te verzorgen.

Momenteel is zijn organisatie” Kunsten at redde liv” uitgegroeid tot een succesvolle vzw. ( http://kunstenatreddeliv.dk/ )

We kunnen de overlevingskans in België van slachtoffers met plotse hartstilstand buiten het ziekenhuis doen stijgen van <10% tot 60 à 70% door voldoende publieke HARTstarters te installeren die 24/7 beschikbaar zijn en door de publieke kennis van hartreanimatie en defibrillatie te vergroten.

Naar analogie van het Deense initiatief “Kunsten at redde liv”, startten we samen met Henrik Andreasen en andere partners in België een gelijkaardig Nationaal Non Profit Hartstilstand Project via onze “vzw HeartSaver”.

De internationaal gerenommeerde cardioloog en hartritmespecialist Prof. Dr. Pedro Brugada heeft met veel enthousiasme het peterschap van onze vzw HeartSaver aanvaard.

Mvg,

Luc KETELE

Dagelijks Bestuurder

HeartSaver vzw

Luc

 Advisory Board

PROF. DR. PEDRO BRUGADA

Pedro Brugada (2)

DR. WALTER RENIER

W.Renier

CHRIS DEPREZ

Chris Deprez2

DR. NICOLAS MPOTOS

Mpotos

Fundraising Team

LENNARD GOOSSENS

C4F63AA9

ANN THIJS

Screenshot_4

Raad Van Bestuur

HENRIK ANDREASEN

Henrik Andreasen

DR. RUFIJ BAEKE

Rufij Baeke

MARC GEENEN

Marc Geenen

JOHAN KETELE

Johan Ketele